STIŽU NEPOGODE, U BEOGRADU VEĆ GRMI: Oglasio se RHMZ, u ovim delovima Srbije na snazi narandžasti meteo alarm
Nevreme / ilustracija, Foto: Printscreen

obratite pažnju!

STIŽU NEPOGODE, U BEOGRADU VEĆ GRMI: Oglasio se RHMZ, u ovim delovima Srbije na snazi narandžasti meteo alarm

Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete

Objavljeno:

Prema najnovijoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ), posle podne i uveče očekuje nas promenlјivo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom.

Takođe, na području Beograda očekuje nas nestabilno i promenlјivo vreme, povremeno sa plјuskovima praćenim grmlјavinom. Iz RHMZ-a navode da se lokalno očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode - grad, olujni vetar u zoni plјuska, ali i velika količina padavina za kratko vreme, od 20 do 40 mm, ponegde i više.

Inače, u celoj Srbiji, izuzev Bačku, na snazi je meteo alarm zbog kiše i grmljavine. Narandžasto upozorenje je upaljeno za gotovo ceo prostor naše države, sem u Sremu i na KiM gde je na snazi žuti meteo alarm.

Ovo naranžasto upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Podsetimo, juče je snažno nevreme pogodilo veći deo Srbije.

U užičkom kraju padao je grad veličine lešnika, a posle deset minuta padale su i krupnije ledenice veličine oraha, koje su pored Užica, pogodile i okolna mesta.

I Loznicu je pogodilo nevreme praćeno sugradicom koja je povremeno prelazila u veći grad.

Ipak najdramatičnije slike došle su iz Novog Pazara, u kom zbog obilnih padavina i izlivanja reke Trnavice iz korita proglašena vanredna situacija.

Pogođena je bila i Bačka, a u jakom nevremenu koje je zadesilo Sombor, nastradala je ženska osoba, kada je stablo palo na vozilo kojim je upravljala.

Bonus video:

00:15

nevreme Beograd

(Espreso/ Kurir/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.